Artiklar och annat:

Samtiden syns i bluffböcker
Citat: “Motiven för litterärt falskspel skiftar. Vissa författare vill bli rika och berömda. Somliga vill avslöja en okänd sida av samhället. Andra nöjer sig med att göra sig lustiga på läsarnas bekostnad.
Listiga bovar utnyttjar fåfängan inom kåren
(Jag funderar över rimliga anledningar till att någon vill stjäla en (annan) författares verk; när det gäller en diktsamling är det i alla fall knappast för att tjäna pengar. Kanske för anseende, men känns det lika mycket värt när det bygger på en lögn? Kanske för vissa. Kanske görs det för uppmärksamhet; ett avslöjande ger ju än mer av den varan (om än inte så positiv). Kanske bara för att se om man kommer undan.)

Poesi – var god dröj” om väntetider på förlagen. (Undrar hur det skulle gå för ett förlag helt specialiserat på poesi?)

Skrivandet är bästa ruset” (Jag hade en länk till en annan artikel i samma ämne, men den verkar ha försvunnit mystiskt. Jag kan visa den också om jag hittar den.)

En fin inredningsidé: “Bokstavera mera!” (Jag har länge övervägt att skriva på väggarna; här är så fula tapeter att det enligt min åsikt knappast skulle bli värre, men det kanske ändå inte skulle uppskattas i en hyreslägenhet.)

DN:s kulturtest om tåg i poesi (Genom kvalificerade gissningar fick jag 5/7 poäng. Och jag tycker om sådana där kombinationer av intressen.)

(Allitterär (“som innehåller allitterationer”) är förresten ett bra ord. Jag försöker komma på något rimligt sammanhang där det kan användas om en person och inte bara en text. Du är så himla allitterär!)