Minnen
Vi skulle sova. En vän läste högt ur en barnboksillustrerad och till engelska översatt version av Viktor Rydbergs Tomten. Han betonade dramatiskt varje förekomst av THE TOMTEN i texten och vi skrattade så att det gjorde ont.
I ett annat minne sitter jag på en balkong med två människor som jag knappt känner. Vi dricker gin&tonic med någon sorts citronlikör och det är solsken och tevepejlare på parkeringen nedanför och jag tror att vi skall åka och bada snart.
Åter en annan gång var det regn och sent i oktober och vi tände eld med marschaller under våt ved och sprang som harar då stearinet började skvätta. Någon ville så gärna ha en utomhusfest på sin födelsedag precis som alla de som hade sina på sommaren, och vi lät henne.
Hennes vän gifte sig sedan en sommar vid samma sjö och ringen var gjord av maskrosor och tårtan en chokladrulltårta från Ica och hon vågade knappt prata med sin blivande make.

Att vända, radera och omforma meningar för att framkalla känslan av att inte ha läst detsamma förut, och i detta nya känslor.

Det är vackert att ha minnen och det finns musik som jag inte har lyssnat på på så många år. Jag bevarar den där i det förflutna för att ta fram den en dag och känna smaken av regn och doften av torkade maskrosor.

Och plötsligt vet jag hur det känns att längta.”