Användbar information för dem som har planer på att försöka få en bok utgiven finns på bokförlaget Arribas hemsida.
Sveriges Författarförbund har också en del Råd till debutanter (som pdf).

Black Island Books verkar vara ett sympatiskt bokförlag med flera intressanta böcker i sin utgivning. Själv vet jag dock inte om jag bor tillräckligt långt norrut för att de skulle kunna tänka sig att ge ut något jag skrivit.

Jag tycker om Kapitel 1 som idé, men reglerna gör det svårt för eventuella diktsamlingar. “Manuset får vara hur långt som helst, men ska omfatta minst 200 000 tecken (ca 100 färdiga boksidor). […] Samtliga skönlitterära genrer får delta, även barn- och ungdomsböcker samt novell- och krönikesamlingar så länge som de uppfyller längdkriteriet.” Men till er som skriver längre texter: Lycka till!

Kapitel 1 presenterar även 10 skrivtips från Martina Haag. Andra skrivtips finns i kommentarerna till inlägget Är enkelt = vackert? Vissa av dem kanske inte är helt tillämpliga om det är lyrik man skriver, medan andra kan hjälpa skrivandet oavsett genre. “Var försiktig med adjektiven“.
När bloggen på Kapitel 1 handlar om annat än själva webbsidan med tillhörande tävling finns där överhuvudtaget ganska mycket intressant för aspirerande författare och andra skrivande människor.