Sakta kryper rälsen
här skall växa
lupin och rallarros,
här skall kräla slingertörne
här skall tunga stövlar trampa
här skall regnet falla
lätt som mjölkörts höstdun
strila ränder nedför fönstren
här skall du rista längtan
i fönsterglasets imma
här kommer ingen förbi

– – – –

<REKLAM>
Jag har knappt alls köpt te på nätet sedan Brattbergs tebutik slog igen. Möjligen någon gång från tebutik.se; jag minns inte riktigt. Te är en av få saker jag frivilligt gör reklam för (en annan är väl böcker/författare) så varsågod: En blogg tillhörande tebutiken Tefrossa lottar ut te bland dem som länkar och kommenterar tävlingsinlägget där innan den 25:e januari.

</REKLAM>

Att utlysa sådana där tävlingar är antagligen ett ganska effektivt sätt att få fler besökare till en blogg; sedan får man bara hoppas att de intresserar sig för något mer än bara tävlingen.

(Och nej, jag har inga planer på att hysa någon egen tävling på den här bloggen. Jag har redan en tillräckligt ambivalent inställning till att folk alls läser här; det skulle inte bli bättre av att många antagligen inte ens skulle vara intresserade av det skrivna. Jag skulle väl få lotta ut någon lagom obskyr diktsamling i så fall. Men, som sagt, nej.)