Läser just nu: Ligga som ett O av Inger Frimansson. Den är ganska lik Mare Kandres Aliide, Aliide, särskilt i personbeskrivningarna och de spridda utropen av enstaka ord för att betona känslorna. Aliide ter sig dock något mer distanserad från världen, och hennes berättelse är inte lika fysisk och våldsam. Jag tycker i alla fall mycket om båda böckerna. Kanske mest Ligga som ett O, där jag känner med huvudpersonen Ninas trevande efter poesin och skrivandet. (Eller så beror det bara på att det är den boken jag har nyast i minnet.)

Amelie Björcks recension av Helga Krooks diktsamling Grönska träd och träd som ser får mig att så längta efter att gå ut i parker, kyrkogårdar, stadsängar. Jag saknar sommaren nu.

Jag drömde att jag låg i min säng och det snöade in genom fönstret ovanför. Enorma snöflingor, ett par decimeter i diameter, men ändå helt snöflingelätta då jag fångade de vackraste med händerna. Jag fick hålla dem i några ögonblick innan de blev till vatten.

<REKLAM>
Bloggen Tefrossa har en allahjärtansdagstävling. Jag vill också vara med. Som sagt, sådan reklam verkar fungera.


</REKLAM>