Jag har tidigare inte tagit mig an någon av Skrivpuffs skrivutmaningar, huvudsakligen för att de mest berör prosa (även om det, när jag tänker efter, nog borde gå att göra dikt av de flesta ändå). Den här uppmaningen följde jag i alla fall: “Släpp allt du har för händerna och skriv. Nu!
Mitt resultat blev någon sorts miljöbeskrivning med tillhörande subjekt:

Rosorna i tunga klasar i buskarna; de liksom glöder i kanterna som skulle de snart fatta eld. Solljuset är för starkt här. Du går undan, böjer dig vid en låg trappa, går ned på knä. Stenen känns sträv mot kinden, skuggan har slickat den sval och nästan fuktig. I springorna mellan trappstegen kryper mossor och små röda spindlar. Innanför järngrinden på din högra sida har aplarnas skuggor frammanat lummer och ormbunksväxter. Deras doft kan anas som ett mörkgrönt skimmer i den flimrande luften.

Litteraturfestival i Umeå 20-21 februari, förresten.