Måla med ord, var det. Beskriv färger: Mjukdjuphimmelsgrå, magnetiskt röd, skatvingegrön. Och varför har vi inte fler ord för solnedgångar? Särskilda ord för de blodröda, de brandgula eller de ljusrosa solnedgångarna. Ett ord för de gråblå med endast en strimma gyllene ljus vid horisonten. Lite som inuiternas ord för snö – de där som tydligen inte är så hemskt många egentligen, om man inte också ser våra ord blötsnö, snöfall, nysnö, kramsnö, pudersnö och så vidare som enskilda ord och inte sammansättningar (eller räknar sammansättningar som egna ord). Skare och slask har vi också; de är i alla fall snöord utan ordet snö i.

Det sägs att det är bra för hjärnan att göra en ny sak varje dag, men vad räknas som tillräckligt nytt? Måste det vara något stort, som att hoppa fallskärm eller lära sig åka vattenskidor? I så fall torde det ganska fort ta slut på saker som är både nya och inte helt orimliga eller alltför kostsamma att utföra. Eller duger det med mindre saker, som att äta en ny maträtt eller gå på promenad åt ett håll man inte brukar gå åt? Räknas det att träffa en människa som man inte pratat med tidigare? Eller räcker det med något så enkelt som att se ett nytt teveprogram eller spela ett datorspel man inte spelat förut?