Ett tips till skrivande människor: Wahlström & Widstrand firar 125-årsjubileum och uppmuntrar folk att skicka in texter för en chans att få dem kommenterade av livs levande förläggare. Senast den 31:a juli 2010 skall bidrag vara insända, men eftersom en ny text väljs ut varje månad fram till dess bör man kanske inte vänta så länge.

– – –

(Läs inte in för mycket i nedanstående.)

Jag skriver för att det är det enda jag är bra på, för att få uppmärksamhet och uppskattning, för att jag älskar ord, för att utforska språket, för att tala till dem jag inte når på annat sätt för att de är döda eller inga jag känner. Jag samlar på muser.

Jag skriver för att jag måste, för att det är ett socialt accepterat alternativ till att skrika rakt ut. Jag skriver för att det gör för ont annars. Jag måste blöda text för att inte åsamka mig själv sår i huden. Orden är mitt blod. Jag skriver istället för att kasta porslin i väggarna och hugga pennan genom handryggen. Jag skriver allt jag är rädd för, för att det krymper då det ordsätts. Jag skriver tillbaka alla jag saknar.“