Någonstans hade jag tappat bort mitt exemplar av Bruno K Öijers Samlade Dikter. Under det långa letandet återfann jag tretton andra “borttappade” böcker på oväntade ställen, innan jag slutligen hittade den jag egentligen sökte, djupt under en hög med kuddar och gosedjur i soffan. Slutsatsen av detta är väl att jag antagligen borde organisera bättre i bokhyllorna så att alla böcker får plats där, eller möjligen försöka göra mig av med några böcker så att de kvarvarande blir mer överskådliga. Men jag tycker inte om att göra mig av med, särskilt inte böcker.

– – –

“Nu sover alla
sanddynssömner
i utkant, nedan havet
bakom vågslag, sjögräs hjärtblad
genomvävt av tidens stygn
och under isen sover svalor
dykarbaggar, enalider
viskar vattra melodier
drömmer sommar tätt mot hjärtat
gälar andas, blanka fjäll”