Skrivaradventskalendern uppmuntrar oss att berätta om vårt skrivande i blogginlägg. Jag återfann en lite gammal men för ändamålet passande text. (“Ställ alarmklockan på fem minuter, skriv dina anledningar.”)

Jag skriver för att det är det enda jag är bra på, för att få uppmärksamhet och uppskattning, för att jag älskar ord, för att utforska språket, för att tala till dem jag inte når på annat sätt för att de är döda eller inga jag känner. Jag samlar på muser.

Jag skriver för att jag måste, för att det är ett socialt accepterat alternativ till att skrika rakt ut. Jag skriver för att det gör för ont annars. Jag måste blöda text för att inte åsamka mig själv sår i huden. Jag skriver istället för att kasta porslin i väggarna och hugga pennan genom handryggen. Jag skriver allt jag är rädd för, för att det krymper då det ordsätts. Jag skriver tillbaka alla jag saknar.

Läs inte in för mycket i detta.

/Från en lånad skrivarhörna hemma hos en fin vän: