Om jag skulle råka skaffa barn skulle de (eventuellt beroende på könstillhörighet) heta
Gro Martina
eller
Leonard Martin
(De förstnämnda namnen är alltså tilltalsnamnen.)

Jag är en sådan där lagom socialt inkompetent eller möjligen spritt språngande galen människa (beroende på hur diplomatisk man vill vara) som i teorin både kan och vill skaffa barn men har tillräckligt med självinsikt för att förstå att jag inte skall/borde. Ett egentligen ganska självklart val: (De potentiella) barnens väl står givetvis före mitt eget. Trots detta är det en sorts sorg.

– – –

Och så ett helt annat ämne.

Brevnoveller: Prenumerera på nyskrivna (och ofta riktigt bra) noveller, direkt i brevlådan: brevnoveller.se

(Och vet ni, jag har aldrig gjort reklam som jag har tjänat något på; jag tipsar bara om varor och andra företeelser som jag själv uppskattar, helt utan betalning eller andra åtaganden från min sida. Nuförtiden ses detta tydligen som något aningen ovanligt, positivt och icke-kapitalistiskt snarare än något allmänt förväntat.)