Ord som jag vill ha:
Vad heter det där ordet? Flygplan lyfter, tåg avgår, men vad gör en storm? Jag söker ordet som handlar om uppskjutet, som en raket. Avstampet, att ta sats. Stormen kastar sig ut. Men med ett ord? Finns det ens? Kanske behöver det hittas på.

Jag önskar även ordet ‘akvarell’ som ett adjektiv, i betydelsen “som ser ut som målad med vattenfärger”. Tyvärr tolkas ett uttryck som “en akvarell himmel” antagligen bara som felaktigt särskrivet och det är inte en uppfattning jag vill ha om mina texter.

Böcker som rekommenderas:
Vägen av Cormac McCarthy (finns även som film och sägs vara bra även som sådan, men den har jag inte sett, än). Boken är mycket välskriven, och eftersom jag fick detta intryck då jag läste den på svenska kan det antas att den även är väl översatt. Det är en bedrift att kunna ge så oerhört målande och närmast vackra beskrivningar av en efter-katastrofen-miljö vars huvudsakliga egenskap är färgen grå. Boken, och sannolikt även filmen, rekommenderas dock inte till dem som har svårt för starkt obehagliga skildringar av diverse dåd utförda av kringvandrande, kannibalistiska framtidsbarbarer (dessa innehar dock ingen stor del i berättelsen, men de finns där).

Diktsamlingen Du droppar och blir borta av Tor Ulven. Mitt första intryck efter att ha läst några av dikterna är en lätt oväntad men skön blandning av Öijer och Tranströmer.

Filmer som rekommenderas:
King of Thorn / Ibara no O (och lyssna på filmmusiken – en melodislinga som fastnar i huvudet på ett behagligt sätt.)
Children who Chase Lost Voices from Deep Below / Hoshi o ou kodomo