En fin människa som jag var bekant med en gång i tiden sprider tips för att göra världen vackrare: “Om du vill sprida glitter över världen finns det ganska många sätt.” (Post #125 om länken inte fungerar.)

Dock uppskattar jag inte riktigt idén “skjut fyrverkerier även om det inte är nyårsafton“. Fyrverkerier skrämmer mig, och skrämmer djur och barn och krigsflyktingar och tanter och är inte heller särskilt bra för miljön. Sådana där papperspåse-varmluftsballonger kanske vore bättre?

Att försöka ge bort dikter eller andra små saker till fina främlingar är för övrigt svårare än det låter. Jag har försökt. Det är så många som tror att man har någon skum baktanke med det hela och säger nej mest bara för säkerhets skull. Men man kan nåla upp dikter på anslagstavlor; de hänger sällan kvar särskilt länge, men då kan man åtminstone hoppas att anledningen till det är att någon tyckte om dikten och ville ta med sig den hem.

Men förlåt ovanstående kritik; intiativet att uppmuntra till fina gärningar är lovvärt och något som fler borde ta till sig.