Om en vecka är det november och därmed NaNoWriMo (National Novel Writing Month). Det här året planerar jag att vara med. Jag har tänkt på det ett par gånger tidigare men då inte haft någon idé om vad jag skulle skriva, men nu har jag synopsis och lite person- och världsbeskrivning till en berättelse som plötsligt dök upp i mitt huvud en sömnlös natt för snart ett år sedan. Den har bott därinne sedan dess. Vi får se hur den trivs i världen utanför.

Dessutom har jag kommit på att jag vill skriva barnböcker. Att berätta för dem som förstår att det finns väldigt spännande pinnar.

– – – –


Besvärjelse

Klä mig i maskrosors kronblad
lägg dem som ord på min hud
ge mig det osägbara att smaka
glittret av en fjäril i ögonvrån
skogen mellan pekfingret och tummen
fåglarna som väcker solen
och ljuset som sipprar mellan dina läppar