En diktsamling skall heta Ekorrhjärta och jag vet vad den skall handla om och jag tror att jag har texter så det räcker, jag måste bara samla ihop dem. Men bland alla dikter ligger fragment av något längre, samma berättelse, samma personer, som det jag tänkt skall bli en diktsamling.
Nattåg hör till exempel dit, och det här:

En av alla snöflingor jag älskat

I en dröm: snöflingor stora som barnhänder faller i min säng. Jag fångar de vackraste, håller dem tills de smälter. Vaknar med ansiktet vått av minnen. Du är redan vaken, jag ser din rygg vid fönstret, ditt långa hår som rinner mellan skulderbladen, ryggkotorna svagt skönjbara under huden, födelsemärket i svanken. Du har tänt rökelse och världen luktar cederträ och okända kryddor, så som ditt nackhår doftat under de nätter då jag kupat min kropp om din. Det har varit vinter. Vi måste varandras värme för att överleva. Kanske är det så vi säger. Nu gläntar solen på dina gröna gardiner och jag kisar i ljuset. Du rullar en cigarett. Det trygga prasslandet och sedan gnistljudet av tändaren. Snart kommer du att vända dig om. Jag känner dig tillräckligt väl och jag blundar för att du inte skall se att jag redan är vaken. Bara några sköra minuter till av detta. Att vi ännu behöver varandra. Bara för värmes skull.

– – – –

Ej relaterat till det ovan, men en fin sak jag hittade: The Book(ish) Box
Synd att det är så dyrt. Den här var också fin och dyr: Moustache Stationery