Det sägs att vi inte längre är barn
när vi vet att vi kommer att dö
det sägs inte vad vi är istället
upptill är vi ett djur
och nertill ett annat
inget av dem kan tala ert språk
men nynna oss ändå till sömns
fyll oss till brädden med fjärilar
slicka tårarna ur våra ögonvrår
och honung från våra läppar

– – –

Sammanfattande beskrivning av den gångna helgens skrivplats: Utsikt över hav, duvor, kråkor och ett spindelnät i närbild. Hård trästol, bärbar dator, ett uppställt vykort föreställande målningen Nature morte aux instruments de musique av Pieter Claesz. Svart Moleskine-anteckningsbok och en fin penna som jag fått i present för länge sedan. Johan Cullbergs Skaparkriser: Strindbergs Inferno och Dagermans att läsa, samt en pocketbok med Tomas Tranströmers samlade dikter. Lånad temugg, en stor, rosmönstrad. Russin och nötter att knapra på vid behov, citron- och basilikavatten att dricka.