Men här är dikten som jag skickade till Tidningen Skrivas poesitävling:

Vattenvarelser

När jag tänker på dig tänker jag på havet
vågorna som kommer och går
kommer och går,
ditt ensamma namn som sjunker
i dovgröna ålgräsängar
och saltet mot läpparna, de insnärjda dagarna
mina sjökalla fingrar längs din ryggrad
om natten drömmer jag
att jag ännu kan röra vid dig
trollsländorna längs ytan
spinner verklighetens gränse
r”

– – –

Och den senaste diktsamlingen har fått refuseringsbrev från Bonniers och Ellerströms, men den ligger fortfarande i Att läsa-högen på ett annat förlag (om den inte kommit bort i posten). Och den där som jag skrev på en månad väntar också fortfarande på besked men där har det dröjt så länge så den verkligen kan ha kommit bort i posten.

– – –

Lyssnar på just nu: Sibylle Baier – The End
Läser: Antonio Gamoneda – Förlusterna glöder