Sjung människovarelse
sjung hjortarna och sprången
de ringbarkade kropparna
åkerfältens svarta lungor

göd vindarna med brända löv
en lukt av rostbelupna fat
kvällen glöder över slätten
borstar himlen sammetsslät

en sista stråle rakar höets aska
en härva av ditt silverhår
och tystnaden ur gömslet
bland åtelns ofödda ögon

sjung käraste människodjur
sjung myrarna och spången
lova de ofunna barnen
att följa dig levande hem

– – –

Bra saker: Mingus bokhandel och Bokcafé Pilgatan. Jag köpte Antonio Gamonedas diktsamling Förlusterna glöder samt ett gammalt nummer av Lyrikvännen med dikter av poeter från Chile, Uruguay och Argentina, som jag ser fram emot att läsa. Dessutom fick jag tillfälle att visa mitt senaste diktsamlingsmanus för bokhandelsinnehavaren som är en gammal vän till min pappa, och vi drack te och allt blev en bra dag. Tack.