Bli till
i kalligrafi över min rygg
bli viskande grässtrån i sömnen
där drömmen, genomlyst av skallgångslyktor
kurat ihop sig till ett mörkernystan
knyter vi sammet om våra handleder
svart tyll om våra halsar
när vi var barn
var vi nästan verkliga
steg vi ur en teckning
av en svart häst, en frustande storm
med mörkergarn flätat i manen
blev till
ett alfabet längs mina skuldror
där jag kände hennes spår
fingertoppar, mårdhår
och natten ligger blind i famnen
ett darrande föl
bär skuggorna genom oss

– – –

Igår kväll skickade jag ett nytt diktsamlingsförsök till några förlag. Jag har ännu inte fått något svar från Vendels Förlag om den förra, men det kommer väl, och sedan kan jag skicka den nya till dem också. De andra förlagen som jag skickade det förra manuset till svarade bara med standardrefuseringar, det var lite tråkigt. Det är ju mycket roligare med de mer utförliga svaren, även om de också betyder nej tack.